Stephan Schalkwijk

Foto StephanMaak een profiel en voeg er een leuke foto bij, was het verzoek van de schrijfcoaches van IJsselstein Schrijft. Nou, dìt vind ik wel een leuke foto. Eén jaar. De leeftijd waarin van de eerste klanken woordjes worden gevormd. De eerste woordjes worden er meer, en meer, en meer. Later worden woorden toevertrouwd aan papier, laptop, tablet of (sociale) media en worden boeken, tijdschriften, radio- en televisieprogramma’s. Communicatie van allerlei aard en in allerlei vormen.

Communicatie als broodwinning bijvoorbeeld. In mijn werkzame leven als marketeer bij een grote dagbladuitgeverij schreef ik voornamelijk  zakelijke en commerciële teksten. Teksten voor o.a. brochures, advertentiecampagnes en bedrijfscommunicatie. En nu, als freelancer, schrijf ik teksten voor websites.

Schrijven als hobby. Een heel andere discipline. Bij de sectie Schrijven van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK)  volgde ik een aantal cursussen. Samen met andere cursisten ontstond een schrijfgroepje: individuen met uiteenlopende karakters, leeftijden en belangstelling, maar met dezelfde passie: columns schrijven. Twee jaar kwamen zij maandelijks samen. Tijdens hun schrijfsessies werd  ‘kort houden’  een veelgehoorde uitroep. Het is dan ook de titel van een bundel met een gevarieerde selectie columns.

Schrijven is bijna een eerste levensbehoefte geworden. En heeft voortdurend uitdaging, inspiratie en soms een kritische noot nodig. Verkrijgbaar bij IJsselstein Schrijft.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone